رئیس سازمان انرژی اتمی در دومین مراسم کانون حرفه ای رسانه

بانکهای بزرگ اروپایی همچنان با بانکهای ایران کار نمی کنند/ساخت ۲ نیروگاه هسته‌ای جدید با ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری

بصیر، رئیس سازمان انرژی اتمی در دومین مراسم کانون حرفه ای رسانه گفت: به دستور رئیس جمهور عملیات اجرایی ساخت دو نیروگاه هسته ای جدید با ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری آغاز خواهد شد.

آقای صالحی با اشاره به تلاش غربی ها برای اعمال فشارها و تهدیدهای مختلف بر هیات مذاکره کننده ایرانی افزود: مشکل غربی ها با تسلیحات، اقتصاد، فنآوری، تجارت یا حتی علم ما نیست بلکه مشکل غربی ها با ملت ایران، نگرانی از انتشار پیام انقلاب اسلامی به جهان است.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما با انقلابمان جهان بینی، فلسفه سیاسی، زندگی و شیوه حکمرانی جدیدی را به دنیا ارائه کردیم.
وی افزود: ۳۷ سال گذشته نشان داد که این فلسفه جدید می تواند کارآمد باشد و در برابر توفان ها مقاومت کند و بایستد.
صالحی گفت: آمریکا تکلیفش را با رقبای بالقوه اش روشن کرده است در حالی که می بیند یک کشور در برابرش ایستاده است و این چالشی سیاسی است که در خلأ ایجاد نمی شود و نیازمند تولید محتوا و اندیشه است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با تقدیر از رسانه ملی به ویژه شبکه های خبری پرس تی وی،‌ العالم و هیسپان تی وی افزود: رسانه ملی با امکانات محدود در مقایسه با شبکه های خارجی بسیار خوب درخشیده است اما اقدامات صورت گرفته کم است و صدای ما باید رساتر در جهان شنیده شود.
صالحی تأکید کرد: در این زمینه نیاز به شتاب جدی تری داریم و آمریکا هم نگران این است که محتوای تولیدات جمهوری اسلامی ایران به گوش جهانیان برسد.
وی با مهم خواندن نگاه خداجویی و خداپسندانه در کار خبرنگاران گفت: خبرنگاران در انعکاس مطالبشان باید بر اساس منافع ملی و تأمین امنیت ملی عمل کنند.
صالحی افزود: خبرنگاران باید ضمن امانتداری باید به گونه ای خبر را منتشر کنند که مردم امیدوار شوند و اخبار آنان باعث ایجاد نشاط و امید در جامعه شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: درست است که در مقایسه با برخی کشورها ما از نظر صنعتی کمی عقب هستیم و از نظر اقتصادی هم به خاطر برخی مسائل، کمی مشکل داریم اما باید بدانیم که راهمان را درست انتخاب کرده ایم.
صالحی با بیان اینکه با اجرای برجام غنی سازی و تولید آب سنگین در کشور همچنان حفظ شده است افزود: موضوع مازاد آب سنگین تولیدی ایران هم در حال حاضر در دستور کار فروش است و صنعت هسته ای هم در حال فعالیت خوبی قرار دارد؛ بنابراین منتقدین منصف باشند و به مصالح ملی فکر کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با این حال گفت: بانک های بزرگ اروپایی با فشار آمریکا فعلاً‌ با ما کار نمی کنند.
صالحی افزود: صنعت هسته ای صنعتی بسیار حساس است و باید در آن دقت ویژه ای صورت گیرد تا مشکلی پیش نیاید.
وی در ادامه گفت: زیبنده نیست که خودستایی کنم اما گاهی هجمه ها انقدر زیاد می شود که این کار لازم می شود. ما چهل سال درس این رشته هسته ای را خوانده ایم. غنی سازی بیست درصد را انجام داده ایم. ١٤-١٥ هزار نفر نیرو داریم شاید یکی دو نفر هم جابجا شده اند. می گوییم کسی را اخراج نکرده ایم اما باز می شنویم که می گویند اخراج کرده اند.
صالحی افزود: می گویند ٢٠ هزار ماشین اکنون به ٥ هزار سانتریفیوژ رسیده. می گوییم ٢٠ هزار سانتریفیوژ بود ولی ده هزارتا از این ها کار نمی کرد. ان ده هزارتا شده ٦ هزار عدد.
وی گفت: فرق ٦ هزارتا تا ١٩٠ هزار ماشین و ١٠ هزار تا ١٩٠ هزار ماشین چقدر است؟ فرض کنید الان ١٩٠ هزار ماشین داشتیم سالی ۳۰۰ تن اورانیوم خام می خواست که به ٣٠ تن اورانیوم غنی شده تبدیل شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در طول عمر راکتور اب سنگین اراک ،٩٠ تن اب سنگین برای ٤٠ تا ٥٠ سال می خواهیم . سالی ٢٠ تن اب سنگین تولید می کنیم که در عرض ٥ سال می شود ١٠٠ تن. خب مازادش را میفروشیم.  می فروشیم ، می گویند چرا؟. نمی فروشیم می گویند چرا؟
وی افزود: افتخار می کنیم اورانیوم غنی شده را به قیمت خوب می فروشیم و در ازای ان ٢٢٠ تن اورانیوم گرفته ایم. متحیرم از هجمه ها.
صالحی گفت: می گویند در قلب راکتور اراک بتن ریختید. می گوییم قلب نیست کلاندریا است. امریکایی ها هم حرف این عزیزان را گرفته اند و تکرار می کنند.
وی افزود: ما می خواهیم راکتور را مدرن کنیم و چیز یاد بگیریم. طراحی خود را مورد تایید انها قرار دهیم.  چه کسی به شما فناوری سوخت می دهد؟
صالحی تاکید کرد: کار ما حساس است. باید مراقبت فراوان بکنیم. در مقابل ٨٠ میلیون نفر مسوولیم. اگر حادثه ای مثل چرنوبیل رخ دهد یک قاره را در بر می گیرد. بعضی ها می گویند ما با زن و فرزندمان داخل نیروگاه می رویم، شما شجاع هستید اما نمی توان نسبت به ٨٠ میلیون نفر بی توجه بود.
در این مراسم همچنین معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سرعت تحولات در صنعت فنآوری اطلاعات و رسانه گفت: این مسئله نشان می دهد که نیاز به روزآمدی داریم تا بتوانیم منشأ اثر باشیم.
حسین انتظامی افزود: تشویق و توسعه انجمن های تخصصی روزنامه نگاری به تقویت هویت عمومی خبرنگاران در رشد حرفه ای آنان کمک می کند.
وی با تأکید بر بازتعریف ساختارها برای ایجاد امنیت شغلی خبرنگاران و اهل رسانه گفت: سیاست بیمه ای وزارت ارشاد در همین چارچوب در چند سال گذشته به اجرا درآمد.

 

دانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا