مطالبات مردم روی زمین و دولتی ها در رویای هواپیما/ چینی ها آرزوی بربادرفته دولت یازدهم را برآورده می کنند؟

بصیر، علاقه دولت یازدهم به خرید هواپیما در ماه های اخیر به یکی موضوعات خبرساز تبدیل شد و دولتی ها به خصوص شخص حسن روحانی بارها بر آن تاکید کردند. این علاقه در شرایطی مطرح می شد که نیاز اصلی کشور بهبود وضعیت حمل و نقل زمینی(جاده و ریلی) است.

بر همین اساس اقداماتی برای قرارداد با بوئینگ و ایرباس صورت گرفت و آخوندی وزیر راه دولت یازدهم در این خصوص در پاسخ به پرسشی درباره زمان نهایی شدن قرارداد خرید هواپیما با شرکت های بوئینگ و ایرباس افزود: نمایندگان این شرکت ها مرتب در رفت و آمد هستند و به زودی قرارداد این شرکت ها نهایی می شود.

وزیر مسکن و شهرسازی افزود: ما در تنظیم قراردادها به دنبال انتقال حداکثری دانش فنی به کشور هستیم و این موضوع در صنعت هواپیمایی شامل درصدی از امکان تعمیر، نگهداری و یا ساخت برخی قطعات است(۱).

این علاقه شدید دولتی ها انتقادات فراوانی را به خود دید و حسن روحانی پس ازانتقادات فراوان به این علاقه دولتی ها گفته بود: اگر هواپیما نخریم، می‌گویند، نتایج برجام چه شد و اگر بخریم، می‌گویند که لوکس و ساخت جدید است. مشخص نیست برخی ها در چه وادی سیر می‌کنند و یا اینکه عمرشان خیلی طولانی است ما خبر نداریم.(۲)

با این وجود اینکه حسن روحانی از هواپیما و نتیجه برجام صحبت کرد، اما تصویب قانونی در مجلس نمایندگان آمریکا موجب شد تا آرزوی دولتی ها محقق نشود!

ولی به نظر می رسد دولت یازدهم از علاقه شدید خود باپس نکشیده است که این بار آخوندی به سمت چینی ها رفت.

عباس آخوندی که در راس هیاتی به کشور چین سفر کرده است، در جریان بازدید از مرکز تولید و طراحی هواپیمای کومک (COMAK) در شهر بندری شانگهای گفت :بازار هواپیماهای مسافربری رقابتی است، حضور هواپیماهای مسافربری کشور چین در ایران مستلزم داشتن استانداردهای ایمنی و بین المللی است.

وی در این بازدید که مدیرعامل شرکت مذکور نیز حضور داشت، یادآور شد: چنانچه شرکت های هواپیمایی کشور چین علاقمند به حضور در بازار ایران هستند مستلزم ارائه استانداردهای ایمنی، فنی و کیفی به مراجع، سازمانها و ایرلاین های ایرانی و دادن خدمات پشتیبانی فنی و مالی از تولیدات خود هستند.

مدیرعامل شرکت هواپیماسازی کومک (COMAK) نیز در این بازدید توضیحاتی از روند تولیدات این شرکت بیان کرد و هیات عالی وزارت راه و شهرسازی کشورمان را در جریان فعالیت های این مرکز قرار داد.

در این بازدید همچنین مهندسین بخش های مختلف این مرکز ضمن معرفی بخش های مختلف طراحی و آزمایش، از جمله آزمایشگاه شبیه سازی و بخش های الکترونیک توضیحاتی پیرامون محصولات کارخانه ارائه کردند.

آخوندی و هیات همراه روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه جاری با هدف گسترش مناسبات همکاری در بخش های شهرسازی و حمل و نقلی در راس هیاتی وارد پکن پایتخت چین شد.

وی در مدت سه روز اقامت در این شهر علاوه بر دیدار با «چن زنگ گائو» (CHEN ZHENGGAO) وزیر مسکن و توسعه مناطق شهری و روستایی، «لی شیائو پینگ» (LI XIAOPENG) وزیر حمل و نقل و «جین لیچون» رئیس بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا (AIIB) با مدیران و مسئولان شرکت های معتبر فعال در حوزه حمل و نقلی چین نیز ملاقات کرد.

آخوندی و هیات همراه همچنین در بازدیدهای خود در پکن، از شرکت مهندسی راه آهن چین (crec) به عنوان بزرگترین شرکت دولتی زیر ساختی و مرکز کنترل ترافیک این شهر بازدید کردند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان روز سه شنبه نیز در نشستی که با حضور بیش از ۲۰۰ تن از نمایندگان و فعالان حوزه حمل و نقل چین و همچنین مدیران ارشد شرکت های چینی مرتبط با این حوزه در محل سفارت جمهوری اسلامی در شهر پکن برگزار شد، فرصت های سرمایه گذاری در این بخش ها را در ایران تشریح کرد(۳).

بنابراین گزارش، تلاش های دولتی ها برای خرید هواپیما در حالی صورت می گیرد که بسیاری از مطالبات مردم از جمله بهبود شرایط حمل و نقل زمینی از طریق راه آهن غرب کشور، بهبود وضعیت اقتصادی وروی زمین مانده است.

دانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا