انفجار نور/قسمت اول؛

انقلاب اسلامی ایران الهام گرفته از انقلاب سرخ حسینی

بصیر، دهه فجر انقلاب اسلامی به روزهای ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ گفته می‌شود که طی آن آیت الله خمینی پس از تبعید پانزده ساله در دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ به ایران وارد و در نهایت با اعلام بی‌طرفی ارتش شاهنشاهی، سلطنت پهلوی در بیست و دوم بهمن ماه منقرض شد و انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید.
با گسترش قيام مردم و خروج شاه از ايران، شاپور بختيار به عنوان آخرين و تنها اميد رژيم پهلوي و سردمداران غربي پشتيبان این رژیم، به عنوان نخست وزير باقي مانده بود و در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصمم‌تر مي‌شد و شعار استقلال،‌ آزادي، جمهوري اسلامي بعنوان اصلي‌ترين خواسته مردم در نهضت انقلابي به رهبري امام خميني مطرح مي‌شد.
امام خميني که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه، اعلام کرده بود، با فرار شاه در ۲۶ دي ۱۳۵۷، تصميم به بازگشت شرایطش فراهم شد و تصمیم بر آن بود که آمدن تاريخي امام در روز پنج‌شنبه پنجم بهمن ۱۳۵۷ انجام شود اما بختيار، با بستن فرودگاه‌ها مانع از انجام اين امر شد که با انتشار خبر بسته شدن فرودگاه‌ها، مردم خشمگين به خيابان‌ها ريخته و با تحصن و شعارهاي کوبنده، دولت بختيار را تحت فشار شديدي قرار دادند.
در همين زمان رئيس شوراي سلطنت، سيد جلال تهراني،‌ در پاريس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شوراي سلطنت غير قانوني است. سرانجام، تحصن‌ها و تظاهرات عظيم مردم، بختيار را مجبور کرد که‌ فرودگاه‌ها را باز کند و کارکنان اعتصابي تلويزيون اعلام کردند براي ضبط و پخش مستقيم مراسم آماده‌ هستند و در نهایت فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب شد.
روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، پرشکوه‌ترين استقبال تاريخي رقم خورد و هواپيماي ايرفرانس در حوالي ساعت ۹ صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبي آرام و مطمئن پس از ۱۵ سال هجرت، پا به خاک ميهن اسلامي گذاشتند.
صدها خبرنگار و عکاس و فيلمبردار به ثبت اين رويداد تاريخي پرداختند.
جمعيت استقبال کننده در طول ۳۳ کيلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا که مقصد بعدي امام بود، بين ۴ تا ۸ ميليون نفر تخمين زده مي‌شد. امام از فرودگاه مستقيما به بهشت زهرا رفتند و ضمن اداي احترام به شهداي انقلاب اسلامي، سخنراني تاريخي خود را در آنجا ايراد کردند.
در اين سخنراني امام نخست وزیری شاپور بختیار را غیر قانونی اعلام کرده و فرمودند: «من به پشتيباني اين ملت دولت تعيين مي‌کنم.»‌ بدين ترتيب از ورود امام ده روز تاريخي که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت، سپري شد تا طومار رژيم پهلوي و ۲۵۰۰ سال استبداد شاهنشاهي براي هميشه در هم تنيده شود.

آیندگان باید انقلاب را بفهمند
محمد نبی‌زاده کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌و‌گو با بصیرنیوز، اظهار کرد: تاریخ انقلاب را باید با دیده عبرت مطالعه کرد، تاریخ انقلاب را باید نوشت تا آیندگان بفهمند که این انقلاب و میوه پر طراوت آن، یعنی نظام اسلامی آسان به دست نیامده و در پای واژه واژه این کتاب مقدس، خون پاک ترین و رشیدترین فرزندان این ملت ریخته شده است.
وی تصریح کرد: تاریخ انقلاب را باید حفظ کرد، تا آنان که «در» «فجر» چشم به جهان گشودند و در «روشنایی» به ثمر رسیدند، قدر نعمت «روز» را بدانند و تصویری از سیاهی «شب» در ذهن خود داشته باشند.
نبی‌راده یادآور شد: تاریخ انقلاب را باید نگاشت و هر روز آن را مرور کرد، تاریخ انقلاب را باید برای نسل جوان انقلاب خواند تا بدانند که نیاکانشان برای پیروزی و تداوم آن چه خون دل‌ها خوردند، چه شکنجه‌ها و مرارت‌ها و تبعیدها به جان خریدند.
وی افزود: باید به نسل جوان و نسل انقلاب یادآوری کرد تا میراث گرانسنگ انقلاب را ارزان از دست ندهند و آن را بیهوده در پای دنیاخواهی و شهوت طلبی قربانی نکنند.

قیام مردم برای خدا، مهمترین عامل پیروزی انقلاب اسلامی
رحمان میرزازاده یکی دیگر از کارشناسان ارشد علوم سیاسی با بیان اینکه مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل پیروزی انقلاب اسلامی، قیام مردم برای خدا بود، گفت: این نکته حساسی است که از دید غربی‌ها و سیاست مآبان مادی‌گرا، خارج و از حیطه تفکر محدود آنان بیرون، و برای آنها و دنباله روان شان واژه‌ای نامفهوم است.
وی افزود: حضرت امام (ره) پیش از آن که مردم را به انقلاب بر ضد طاغوت وادارد، انقلابی در درون دل هایشان آغاز کرد، انقلاب اسلامی ایران، انقلابی بر ضد تمام ارزش‌های به ارث مانده از دوران سمتشاهی انقلابی که در روش‌ها، منش‌ها، سنت‌های جاهلی بود.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، طولی نکشید که پرتوهای معنوی این بارقه الهی مرزهای جغرافیایی را درنوردید و مسلمانان جهان را از خواب غفلت بیدار کرد و رستاخیز اسلامی را در سراسر جهان پدید آورد زیرا این انقلاب، جنبه معنوی و دینی داشت و از این رو، توانست در کشورهای اسلامی نفوذ کند و هزاران انسان را شیفته خویش سازد.
وی گفت: امام خمینی (ره) در معرفی انقلاب اسلامی و بیان رمز پیروزی آن فرمود این قیام، قیام حق بر باطل بود، قیام عبودیت بر طاغوت بود، قیام انسانیت بر توحّش بود و رمز پیروزی ما در این بود که نهضت ما جنبه معنوی و اسلامی داشت.
میرزازاده تصریح کرد: این روزها، روزهایی ماندگار و فراموش ناشدنی در تاریخ ملت بزرگ ایران است، گفت: روزهای پیروزی انقلاب اسلامی، انقلابی که رساترین فریاد تاریخ، یعنی امام امت، آن را رهبری کرد و به فرجام رساند و برای حفظ آن، با تمام وجود تلاش کرد.
وی افزود: انقلابی که مبتنی بر بینش عمیق توحیدی و الهام گرفته از انقلاب سرخ عاشورای حسینی بود، که در آن عده‌ای قلیل، با اعتقادی وسیع و راسخ، نیروهای کفر و باطل را شکست دادند و چشم قدرتمندان را خیره ساختند.
به گزارش بصیرنیوز؛ انقلاب با پای گذاردن مردم در دایره معنویت و ایثار و شهادت بود که فرزانگان خاک، از این سرزمین پاک، به سوی افلاک، پر گشودند و تا نهایت تاریخ جاودانه شدند.
دهه فجر، فرصت بازنگری در ارزش‌ها و آرمان‌ها است و این که چه بودیم و چه می‌کردیم و چه می‌خواستیم و اکنون کجاییم و چه می‌کنیم.
کمترین ثمره این انقلاب، گشودن فصلی نو در تاریخ معاصر است و این کم چیزی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا