خوردن مرغ میتواند باعث لاغری شود؟
مرغ در مقایسه با دیگر گوشتها جزء اصلی غذای بیشتر خانههاست و به طور نسبی یک منبع پروتئین ارزان به حساب میآید. خوردن غذاهای حاوی پروتئین میتواند برای کاهش وزن مفید باشد، چون برخی تحقیقات نشان داده اند خوردن غذاهای سرشار از پروتئین در طول رژیم کاهش وزن، به حفظ و بازگرداندن بافت عضلانی کمک میکند. پروتئین ارزش سیرکنندگی بالایی دارد و بعد از خوردنش کمک میکند سیر بمانید. در ادامه این مطلب را به نقل از دکترکرمانی بخوانید.
مرغ را میتوان یک غذای سالم در نظر گرفت، اما به کار بردن دیگر منابع پروتئین در برنامه غذایی، برای حفظ تعادل اهمیت بالایی دارد.
مرغ در کالری و مقدار چربی میتواند متفاوت باشد. به طور کلی توصیه میشود بیشتر به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی متعادل پروتئین بدون چربی میل کنید.
گوشت سفید مرغ مانند گوشت سینه از گوشتهای تیرهتر چربی کمتری دارد. پوست مرغ چربی بالایی دارد، بنابراین کندن پوست مرغ قبل از پخت میتواند به کاهش میزان کالری غذایی که میپزید کمک کند.
منابع پروتئینی مرغ
یک سینه مرغ معمولی حدود ۱۱۳ گرم است.
۱۳۳ گرم گوشت سینه مرغ، میتواند ۳۵ گرم پروتئین به بدن برساند که معادل ۷۰ درصد نیاز روزانه بدن به پروتئین است.
خوردن گوشت سینه مرغ در یک وعده غذایی میتواند منبع پروتئین قابل توجهی را فراهم کند که به سیری طولانی مدت پس ازآن وعده منجر میشود. اینکه به چه مقدار پروتئین نیاز دارید بستگی به مقدار فعالیت و وضعیت سلامتتان دارد.
به طور کلی افراد بزرگسال سالم باید چیزی حدود ۱۰ تا ۳۵ درصد کالری روزانه خود را از پروتئین دریافت کنند و یا به اندازه هر کیلو از وزنشان ۰. ۸ تا ۱. ۲ گرم پروتئین مصرف کنند.
تحقیقات نشان داده افرادی که در طول رژیم کاهش وزن در ازای هر کیلو از وزن بدنشان ۱. ۲ گرم پروتئین مصرف میکردند، نسبت به کسانی که در ازای هر کیلو ۰. ۸ گرم پروتئین میخوردند بافت عضلانی بیشتری را حفظ کردند.
یکی دیگر از راههای اضافه کردن پروتئین به برنامه غذایی این است که سعی کنید ۲۵ تا ۳۵ درصد کالری مورد استفاده روزانه خود را از پروتئین دریافت کنید.
این مقدار شاید به نظر یک برنامه غذایی سرشار از پروتئین بیاید، اما در واقع همان مقدار مورد نیاز بدنتان است.
گوشت سینه مرغ سرشار از پروتئین است، اما کالری پایینی دارد.
«یک سینه مرغ نپخته کمتر از ۲۰۰ کالری و تنها حدود ۴ گرم چربی دارد»
با این حال اگر سینه مرغ را با پوست بخورید، میزان چربی اش به ۱۷ گرم افزایش مییابد.
در طول رژیم کاهش وزن نیازی نیست از خوردن چربی بترسید، اما به خاطر بسپارید بیشتر چربیهایی که دریافت میکنید باید از منابع چربی غیراشباع مانند روغن زیتون، آجیلها و دانهها باشد.
مرغ با پوست کالری بالاتر و چربیهای اشباع بیشتری دارد.
مرغ میتواند به جز انرژی و پروتئین، مواد غذایی بیشتری نیز به بدنتان برساند. مرغ منبع سلنیوم، ویتامینهای گروه B، آهن و منیزیم است.
سلنیوم ماده معدنی کم یابی است که مانند آنتی اکسیدان عمل میکند، به شکل گرفتن DNA جدید کمک میکند و در هورمون تیروئید نیز نقش دارد.
۸۵ گرم مرغ کباب شده میتواند حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین کند.
یک وعده گوشت سینه مرغ نیز حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین B۶ را تامین میکند.
ویتامین B۶ به ساخت سلولهای جدید خونی، سوخت و ساز پروتئین و ساخت انتقال دهندههای عصبی در مغز کمک میکند. دریافت مقدار کافی از ویتامینهای گروه B. میتواند برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد، چون ویتامینهای B. هموسیستئین خون را پایین میآورند.
مرغ یکی از بخشهای برنامه غذایی سالم است، اما باید در کنار آن انواع مختلفی از غذاهای سالم را نیز بخورید.
هیچ غذایی نمیتواند به تنهایی روی سلامت و وزن تاثیر بگذارد، بلکه این ترکیب غذاهای مختلف است که میتواند چنین تاثیری داشته باشد. برای سلامت کلی بدن، خوردن انواع مختلف میوه و سبزیجات توصیه میشود.
اگر میخواهید با مرغ، یک وعده غذایی برای خود درست کنید سعی کنید نیمی از بشقابتان را در کنار این وعده سبزیجات پر کنند.
چگونگی پخت یک غذا میتواند تاثیر بسیار بالایی روی طعم، بافت و همچنین ارزش غذایی آن داشته باشد.
مرغ سرخ شده مخصوصا با پوست، نسبت به دیگر روشهای پخت کالری بیشتری دارد.
پختن یا گریل کردن مرغ، در مقایسه با سرخ کردن آن میزان کالری کمتری دارد.
اضافه کردن مرغ و سبزیجات به آرام پز یا سوپ میتواند روشی ساده برای پخت مرغ، بدون اضافه کردن مقدار زیادی کالری باشد.