وبلاگستان

آرشیو

کشاورز و کارآفرین رامسری موفق به کشت ترکیبی تمشک و توت فرنگی شد.

مجید زمانی که سال گذشته طرح احداث باغ تمشک او در استان مازندران به عنوان پروژه برتر اقتصاد مقاومتی برگزیده شد، امسال در ابتکاری جالب و برای اولین بار در دنیا موفق به کشت مخلوط ( intercropping) تمشک و توت فرنگی و بهره برداری از آن شد.

در کشاورزی و باغبانی سنتی تولید محصول را به دو روش می توان با افزایش سطح زیر کشت و افزایش میزان محصول در واحد سطح (افزایش عملکرد) افزایش داد اما راه حل مهم‌تر دیگری وجود دارد که بدون متحمل شدن هزینه‌های اضافی و با استفاده از آب و کود موجود بتوان تولید بیشتر صورت گرفته و آن استفاده از زمان است.

زمانی در همین زمینه اظهار کرد: این روش شامل افزایش تولیدات کشاورزی در واحد سطح با کشت بیش از یک گیاه در یک سال زراعی است. از این رو بهترین و شاید تنها راه رسیدن به این مقصود انجام کشت مخلوط است. مهم‌ترین فایده کشت مخلوط این است که مقدار تولید در واحد سطح نسبت به تک کشتی افزایش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: دلیل آن استفاده بهتر از عوامل محیطی مانند نور، آب و مواد غذایی موجود در خاک است و سرانجام از نظر حفاظت محیط زیست، چون در این نوع زراعت میزان مصرف سموم گیاهی جهت مبارزه با آفات و بیماری‌ها و علف هرز و همچنین کودهای شیمیایی کمتر است میزان آلودگی محیط زیست نیز به همان نسبت تقلیل خواهد یافت.

این کارآفرین رامسری خاطرنشان کرد: در این باغ با توجه به همزمانی مراحل داشت تمشک و توت فرنگی، علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب عملیات آماده‌سازی زمین برای کشت توت فرنگی حذف و تعدا دفعات مبارزه با علف‌های هرز کاهش می‌یابد ودر نهایت با سرشکن شدن تمام هزینه‌ها درامد باغدار به ۱٫۵ تا ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

وی در پایان گفت: برداشت محصول توت فرنگی از یک ماه قبل آغاز و تا دوهفته دیگر ادامه دارد. برداشت میوه تمشک هم از اواسط تیرماه آغاز و تا اواخر مرداد ماه ادامه خواهد داشت.

کد خبر: 146315

نویسنده: panjere

تاریخ زمان انتشار:۰۲ تیر ۱۳۹۶

نسخه قابل چاپ:

برچسب ها

  • ,

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبر نامه

جهت دریافت آخرین اخبار در ایمیل خود فرم زیرا تکمیل کنید