اختصاصی بصیرنیوز/ابوالقاسم فرجی

لزوم تدوین ردیف بودجه هیئات مذهبی از سوی دولت و مجلس

بصیر، شورا عبارت است از فرآیند مشورت متقابل میان دانایان، اهل فن، صاحبان تجربه، اندیشه، و نظر درباره یک موضوع که بهترین راه برای تحقق آن بحث و گفتگو میان این آگاهان است.

فلسفه شورا گردآوری عقول و دانش ها است و به خاطر این حقیقت روشن و واضح است که قرآن کریم به شورا تاکید فراوان دارد.

 

با شورا علم کمال می گیرد، خطا نقصان می پذیرد تا آنجا که نتیجه گفتگوهای شورایی دست یابی به همان صواب‌هایی باشد که مدنظر خداوند است.

 

گره برخی از معضلات اجتماعی، فرهنگی و علمی بدون مشورت و اقدام جمعی گشوده نمی‌شود، از این رو در اسلام و تشکل‌های علمی، دینی و اجتماعی سفارش شده است.

 

امر شورا در زمینه هیئات مذهبی نیز بسیار ارزشمند است به طوری که شورا در هئیت‌های مذهبی دوران نوجوانی خود را با ۱۵ سال سن می گذراند در بسیاری از زمان‌ها و مکان‌ها به داد این تشکل مذهبی رسیده است و راهکارهای مناسبی را در اختیار مومنین قرار داده است.

 

همانطور که می دانیم هیئت‌های مذهبی ظرفیت بسیار بالایی دارند که می توانیم برای نشر مظاهر دینی فعالیت کنیم، هیئت مکانی است که با هر تیپ و سلیقه ای زیر پرچم اهل‌بیت می‌آیند و افراد با عشق و عواطف پاک در این جلسات حضور پیدا می‌کنند.

 

این تشکل‌های دینی کمترین هزینه ها را دارد، برای برگزاری یک جلسه هزینه هنگفتی را می پردازیم و به اندازه هیئت بهره برداری ندارد، هیئات ظرفیتی هستند که در هیچ جای دیگر نمی توانید مثل آن پیدا کنید.

 

نکته جالب اینجاست که هیئات از شورا و سازمان تبلیغات جلوتر هستند، بسیاری از مراسم ها که حتی به ذهن کسی هم نمی رسد برگزار می کنند، حضور حماسی هیئت های مذهبی در مراسم های علمی و مذهبی نیز بسیار مشهود و تاثیرگذار است که دولت و مجلس بایستی برای هیئت‌های مذهبی ردیف بودجه‌ای تعریف کنند.

 

اخلاص در کار و در برابر خداوند و صداقت در برابر مردم باید به عنوان یک اصل در شورای هیئت‌های مذهبی توجه شود، شوراها بایستی با تعامل با ادارات و نهادها برای جذب حمایت‌های مادی و معنوی برای هیئات تلاش کنند.

حل مشکل هیئت‌های مذهبی نظارت و کنترل، آموزش، هدایت و تربیت میدانی، برنامه‌ریزی و سازماندهی، اجرای پیگیری مصوبات از وظایف ذاتی شورای هیئت‌های مذهبی است که باید به آن توجه داشته باشند.

 

بازرسی مستمر و رفع آسیب‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی ویژه مسئولین هیئات مذهبی، فعالسازی هیئت‌ها در دنیای مجازی، تلاش برای آسیب زدایی و آفت زدایی، پارسایی در مقام و منصب، ترسیم نمودار سازمانی و جهت گیری آن، برنامه ریزی بر اساس اصل مدیریت مبتنی بر هدف از دیگر برنامه در شورا است که بایستی در صدد تحقق آن باشند.

 

تصمیم موثر نیازمند اعمال و رفتارهای خاص از سوی همه است که فایده و نتیجه هر تصمیم به حسن اجرای آن است،امروز دیگر در هیئت‌ها متن بر حاشیه فائق آمده است، یعنی هیئت‌ها به سمت سخنران محور حرکت کردند که در گذشته اینطور نبوده است، در برنامه هیئت ها امروز نه تنها قرآن، احکام و تفسیر بلکه نهج البلاغه، آموزش تحکیم خانواده و حتی حضور در هیئت‌ها در روز سالمند در خانه سالمندان، در روز پرستار حضور در بیمارستان و در هفته کتاب با اهدای کتب به دانش‌آموزان نخبه و گنجینه کتاب ادارات از دیگر فعالیت های جانبی است.

 

ذکر این نکته لازم است که بگوئیم پایگاه اصلی اسلام مساجد است و در شهرستان فریدونکنار برنامه های هیئت‌ها بعد از برنامه مساجد و تکایا برگزار می شود که این خود نشان دهنده کمال هیئت‌ها است و امروز خدار را شاکریم که هیئت‌ها، مسجدی تربیت می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا