انتقاد جهانگیری از کم‌کاری در اقتصاد مقاومتی

به گزارش بصیرنیوز،اسحق جهانگیری صبح امروز (دوشنبه ۲۰ آذر) در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اگر ما به دنبال ایجاد اشتغال و تولید و مقاوم‌سازی اقتصاد در برابر تکانه‌های خارجی هستیم، باید به دنبال شرایط باشیم که در صورت هر اتفاقی نظیر تحریم‌های مجدد، وضعیت اقتصاد کشور نسبت به دوره قبل تحریم‌ها بهتر باشد و مقاومت اقتصاد افزایش یافته باشد.

وی با اشاره به اینکه نظام بانکی و بخش نفت، اصلی‌ترین گرانی‌گاه دشمنی برای ضربه زدن به اقتصاد کشور بود، گفت: باید با رصد دقیق ببینیم در این حوزه‌ها چقدر در برابر تحریم‌ها مقاوم شده‌ایم.

معاون اوّل رییس جمهور افزایش بهره‌وری، حفظ امینیت سرمایه‌گذاری، رقابتی کردن اقتصاد در جهت حفظ توان داخلی را از اولویت‌ها ـ. سیاست‌ها ـ. اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: دبیرخانه باید با شناسایی گره‌های موجود در قوانین، موانع و گروه‌ها را به پشتوانه ظرفیت اقتصاد مقاومتی بی‌اثر کنیم.

وی تصریح کرد: بخش خصوصی باید احساس کند سرمایه‌گذاری در ایران امنیت دارد. خوشبختانه بانی و حامی اقتصاد مقاومتی رهبر معظّم انقلاب است و باید با اتکا به این پشتوانه، بدون رودربایستی مشکلات را برطرف کنیم تا اقتصاد کشور مقاوم‌تر از پیش شود و باید اقتصاد کشور با یک فشار آسیب نبیند.

جهانگیری با تأکید بر اینکه باید گزارش درباره موانع و دلایل عدم پیشرفت یا پیشرفت طرح‌ها در اقتصاد مقاومتی تهیه شود، گفت: باید دغدغه‌های موجود برای تأمین و دست یابی به اهدافی نظیر امنیت سرمایه گذاری، حمایت از تولید داخلی و صادرات و … احصاء دقیق شود و در قالب یک گزارش با ذکر موانع و وظایف قوای مختلف تهیه و به استحضار رهبر معظم انقلاب برسد تا از حمایت‌ها و رهنمود‌های ایشان برخوردار شویم.

رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به تأکید مقام معظّم رهبری مبنی بر ضرورت نافذالکلمه بودن ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: باید بررسی شود که با اختیارات موجود میزان نافذالکلمه بودن ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تا چه حد است.

وی با بیان اینکه دولت معتقد به اجرای سیاست‌های ۲۴ گانه اقتصاد مقاومتی است، گفت: روند پیشرفت اجرای طرح‌های اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی مثبت بوده است، اما ما باید نگاه کلان‌تر و جامع‌تر به مسایل اقتصادی داشته باشیم.

معاون اوّل رییس جمهور با انتقاد از کم کاری که در باب گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی صورت گرفته افزود: گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی بسیار با اهمیت است و همه نخبگان کشور، دانشگاه ها، دستگاه‌های مختلف بخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما که مسئولیت اصلی گفتمان سازی را داشته اند، باید فعالانه‌تر برخورد کنند.

دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به گزارش عملکرد پروژه‌های اقتصاد مقامتی در زمینه توسعه شبکه ریلی کشور گفت: توسعه راه آهن جزو اولویت‌های دولت است و باید برای توسعه راه آهن کشور و مسیر‌های اولویت دار حمل و نقل ریلی کشور تعیین شود.

وی بر رفع گلوگاه‌ها و محدودیت‌ها در این زمینه تأکید کرد و گفت: در یکی از جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این موضوع طرح شود تا برای آن در طول برنامه ششم توسعه تصمیمات لازم اتخاذ گردد.

در این جلسه نایب رییس مجلس و وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نفت، رییس کل بانک مرکزی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امور زنان و خانواده و رییس صندوق توسعه ملی کشور حضور داشتند، هر یک از اعضا دیدگاه‌های خود درباره تاثیر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در پیشبرد پروژه‌های بزرگ دستگاه‌ها و تحقق رویکرد‌های کلان این سیاست‌ها تبیین کردند.

همچنین در این جلسه و در ادامه گزارش‌های پیشرفت طرح‌های اولویت دار وزارتخانه‌ها در چارچوب اقتصاد مقاومتی، وزارت راه و شهرسازی گزارش از پروژه‌ها و برنامه‌های مرتبط با توسعه شبکه ریلی کشور ارایه شد. در این گزارش با اشاره به روند پیوستن پنج استان کشور به شبکه ریلی و اجرای ده‌ها طرح ریلی برای استفاده از ترانزیت و زیر ساخت‌های آن برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، عنوان شد. با اجرای این طرح‌ها رکود جدیدی در تاریخ راه آهن کشور بدست آمد و بیش از ۷۷ درصد طرح‌های ابلاغ شده عملیاتی شده است.

وزیر راه و شهرسازی در این خصوص از برنامه ریزی برای اتصال همه مراکز استان به راه آهن، بهره گیری از فناوری‌های نوین نظیر برقی کردن قطار‌ها خبر داد و تمرکز روی موضوع ریل را یکی از بستر‌های تحقق اقتصاد مقاومتی ارزیابی کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا