دستگاه قضا مقابل مفاسد آشکار و دریدگی‌های اخلاقی بایستد/ دفاع از حقوق مردم مأموریت مهم قوه قضاییه

حجت الاسلام سید داود موسوی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته محمودآباد اظهار کرد: انتخاب یکی از ارکان انقلاب به عنوان رئیس دستگاه قضا نشان از اهمیت قوه قضاییه از منظر بنیانگذار و معمار نظام اسلامی بوده است.

وی افزود: دستگاه قضایی که میراث‌دار چنین سرمایه بزرگ و دیگر سرمایه‌ها از تبار شهیدان است در یک نگاه باید به خود ببالد و در نگاه دیگر تعهد سنگینی را باید در استیفای حقوق مردم و دفاع از مظلومان و ذی حقان را بر عهده خود احساس کند.

امام جمعه محمودآباد خاطرنشان کرد: در قوای حاکم بر نظام اسلامی و آنچه که در فصل مربوط به وظایف قوه قضاییه آمده حکایت از ماموریت سنگین این دستگاه در استقرار نظم و دفاع از حقوق مردم در ابعاد مختلف دارد و قانون‌گذار در تعریف این قوه می‌گوید قوه‌ای‌ست مستقل که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسؤول تحقق بخشیدن به عدالت است.

امام جمعه محمودآباد در خصوص جایگاه این قوه در قانون بیان کرد: در اصل ۱۵۶ تا اصل ۱۷۴ قانون اساسی همگی به جایگاه این قوه و آثار این کارکردها در عرصه‌های گوناگون اجتماعی اشاره داشته و به طور طبیعی ضامن این اقتدار و اعتدال در تشخیص‌ها و عملکردها،قضات محترم هستند.

موسوی اضافه کرد: ضابطین دستگاه قضایی که تحت اشراف، هدایت و آموزش دادگستری است در تحقق وظایف این قوه دارای کارکرد خاص می‌باشد و مردم باید احساس کنند در زمانی که مورد ظلم قرار گرفتند جایگاهی وجود دارد که براساس عدالت به حقوق آنها رسیدگی می‌کند.

وی یادآور شد: دادگستری باید پناهگاه مردم و نقطه امید و اتکای مردم باشد و احساس عدالت و رسیدگی به حق و قانون اهمیتش از عدالت و رسیدگی‌های متداول بالاتر است و این احساس دقیقا به عملکرد قضات بستگی دارد.

موسوی افزود: نباید چنین تلقی شود که نگاه قضات محترم به مردم نگاه آمرانه و برخورد از بالا باشد که این آغازی بر سوء‌برداشت‌ها و احساس ناامیدی به این مجموعه است و نگاه همراه با رافت و عطوفت و نظر بر اصلاح بین طرفین دعوا در بدو امر می‌تواند بعضی از شائبه‌ها را برطرف کند.

امام جمعه محمودآباد درباره وظایف قضات گفت: رسیدگی بی‌طرفانه وفق مستندات پرونده و منطبق با قانون مصوب می‌تواند قوام بخش کار دستگاه قضا باشد و عملکرد قضات بیش از آن که ضامن تحقق یک حق فردی یا عمومی باشد می‌تواند ضامن تحقق اصل پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین باشد.

وی افزود: به صراحت اصل ۱۵۶ قانون اساسی در رسیدگی و صدور حکم احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‌های مشروع و نظارت بر حسن اجرای قوانین، کشف جرائم و تعقیب و مجازات مجرمین و اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم از مسائل مهم و خاص این دستگاه بوده و قضات باید در سد کردن رخنه‌های موجود در جامعه خصوصا حرمت شکنی‌های اجتماعی برخورد نمایند.

موسوی درباره بی‌اخلاقی‌ها و بی‌بندباری‌های جامعه اظهار کرد: قضات باید درباره حرمت شکن اجتماعی فرهنگی و دینی و بی بندباری‌های علنی به وظایف خود صریح‌تر عمل کرده و دادستان‌های محترم در جایگاه مدعی‌العمومی باید جنبه عملیاتی دقیق‌تر و اثرگذارتر پیدا کرده و جلوی مفاسد آشکار و دریدگی‌های اخلاقی صورت ویژه و با تدبیر گرفته شود.

وی در ادامه بیان کرد: آیا قضات و مسؤولان دادگستری احساس یک نوع وادادگی در حوزه حرمت مسائل اعتقادی و شئون مربوط به حکومت در دفاع از حریم احکام الهی و دفاع از آزادی‌های مشروع و عدم ممانعت از گسیختگی‌های اخلاقی و رخنه در حیای اجتماعی را در ارزیابی‌هایشان نمی‌بینید.

موسوی افزود: در این عرصه باید ضابطین قضایی و دستگاه‌های فرهنگی و دینی به کمک هم شتافته و با کانون‌های بد اخلاقی و فساد و خلاف عفت عمومی برخورد جدی و متناسب اعمال نمایند و قضات در بعضی از احکام و دستورات ضمن رعایت قانون به جنبه‌های اجتماعی و اثرگذاری حکم عنایت و با رعایت جوانب احتیاط قابل تطبیق با جرم با استفاده از تخیفیف قانونی از جریحه‌دار شدن افکار عمومی جلوگیری کنند.

امام جمعه محمودآباد درباره اوضاع سوریه عنوان کرد: آمریکایی‌ها اخیرا جنگ روانی جدیدی مبنی بر قصد دولت سوریه به استفاده از سلاح‌های شیمیایی را در سطح بین‌المللی شروع کرده و بدون هرگونه اطلاعات و سند اثبات شده در پی ایجاد فتنه جدیدی در سوریه است.

وی افزود: هروقت که تحولات میدانی به نفع دولت سوریه در حال تغییر است آمریکایی‌ها برای کنترل صحنه و بازسازی روحیه تروریست‌ها وارد میدان می‌شوند و ارتش سوریه مناطق استراتژیک زیادی را آزاد کرده و در مرزها آتحاد بین ارتش عراق و سوریه ایجاد شده که مسیر تقویت داعش را تا حدودی مسدود کرده است.

موسوی خاطرنشان کرد: دولت سوریه مدیریت چند محور عملیاتی را در حال انجام دارد و همزمان با این فتوحات رژیم صهیونیستی چند منطقه ارتش را بمباران کرده و آمریکایی‌ها با فرضیه رعب و وحشت در پی آن هستند که دولت سوریه را در مذاکرات سیاسی منفعل کند.

وی ادامه داد: دست برتر با سوری‌ها است و قطعا سوریه و روسیه در مذاکرات امتیاز می‌گیرند آمریکایی‌ها با این جوسازی ممکن است در پی ضربات هوایی باشند و از تکرار موضوعی چون دخالت در عراق ترس و وحشت دارند.

این مسؤول یادآور شد: افراد پیرامونی آقای ترامپ دست به یک قمار سیاسی بزنند ولی ارتش پذیرای شکست و تلفاتی چون جنگ عراق نیست و در جنگ سوریه پرده‌های نفاق پاره شده و پادشاه اردن اخیرا گفته ما بسیار هراسان هستیم چون سپاه پاسداران به مرزهای مشترک ما با سوریه رسیده و از تروریست‌ها احساس خطر نمی‌کنند.

موسوی تصریح کرد: جنگ در زمین تعیین کننده است و جنگ هوایی توان تاثیرگذاری در میدان نمی‌تواند داشته باشد چون محدودیت‌های زیادی دارند و زمینه‌های اجتماعی به آمریکا اجازه ورود جدی نمی‌دهد و آمریکایی‌ها در منطقه خاورمیانه به دنبال ایجاد تنش‌های جدید هستند تا از ثروت منطقه بهره ببرند.

وی در ادامه بیان کرد: آمریکایی‌ها همه را به جان هم می‌اندازند و بین قطر و چند کشور عربی اختلاف راه می‌اندازند و بین ترکیه و عربستان مشکل سازی می‌کنند و آنها می‌خواهند سطح تنش را کنترل شده بالا ببرند و به منطقه ضربه بزنند که ایران و روسیه اجازه هرکاری را به آمریکایی‌ها و متحدان آنها را نمی‌دهند.

امام جمعه محمودآباد درباره عربستان عنوان کرد: حکومت قبیله‌ای و قرون وسطایی عربستان که برنامه‌ریز و حامی همه فتنه‌های منطقه‌ای و آشوب‌های کشورها و صادر کننده تخم کینه و دشمنی در کشورهای اسلامی و حامی اصلی تروریست‌های تکفیری و داعش بوده و همیشه به جنگ طلبی و عربده کشی و مشغول می‌باشند.

وی افزود: کودتای درون خانوادگی و روی کار آمدن ولیعهد خام و جنگ طلب مزید بر علت شده که باید شاهد چننگ اندازی‌های این حکومت در منطقه و خوش رقصی برای آمریکایی‌ها و ارتباط پیدا و نهان با رژیم اشغالگر قدس باشیم.

موسوی در پایان گفت: این رژیم کودک‌کش و جنگ‌طلب و قاتل هزاران نفر در یمن و سوریه و عراق که با مشکلات داخلی و تنگناهای مالی و اقتصادی مواجه بوده همچنان به کینه‌ورزی علیه ایران و کشورهای محور مقاومت و جنبش‌های اسلامی و انقلابی منطقه مشغول بوده که باید به این خیره سرها گفت که در گردابی که خود ایجاد کرده‌اند غرق خواهند شد و آمریکا در وقت خطر آنها را رها خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا