گزارش سایت AFC درمورد پسر اسطوره پرسپولیس

در روزهایی که سن خداحافظی ستاره‌ها به بالای ۳۵ سال رسیده، ۱۱ سال پیش در چنین روزی «هیدوتشی ناکاتا» در سن ۲۹ سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد تا قاره کهن با یکی از بهترین بازیکنانش وداع کند. همین مسئله باعث شد تا سایت AFC در گزارشی از نام ۵ ستاره که زود از دنیای فوتبال کنار رفتند پرده بردارد.

محمد پروین یکی از این اسامی بود که AFC در تمجید او نوشت:‌ یک افسانه‌ای که می‌توانست وجود داشته باشد.

در ورزشی پرفشاری چون فوتبال، محمد پروین بیش از هر فرد دیگری با این فشارها روبه‌رو بود. وی پسر علی پروین، یکی از اسطوره‌های ایرانی بوده که پدرش در جام جهانی ۱۹۷۸ حضور داشته است.

پروین مربی پرسپولیس بود و پسرش را در سال ۲۰۰۵ به جمع بازیکنان خود اضافه کرد. در سال ۲۰۰۷ پس از جدایی علی پروین، محمد پروین به استیل آذین رفت و توانست توانایی‌های خود را به معرض نمایش گذارد. وی پس از درخشش در یک فصل، به جمع بازیکنان ایران در رقابت‌های غرب آسیا پیوست.

محمد پروین پس از آن به سایپا رفت ولی پس از چند ماه که خبری از گلزنی نبود به باشگاه اسلوونی دونایسکا استردا پیوست. گرچه آمار او در این تیم بد نبود ولی برای لذت بازی در پرسپولیس سال ۲۰۰۹ دوباره به تهران بازگشت.

وی بار دیگر نتوانست خودش را در جمع قرمزپوشان نشان دهد. شاید فشارهای ناشی از پدرش و شاید انتقال اشتباه در زمان اشتباه باعث این اتفاق بود. یک فصل بازی در پیکان و پس از آن گهر درود اختتامیه‌ای بود بر بازیکنی با استعداد که نتوانست بدرخشد.

*دانگ فانگژو 

مهاجم چینی در حالی که تنها ۱۹ سال سن داشت در تابستان ۲۰۰۴ به منچستریونایتد پیوست تا زیرنظر فرگوسن به یکی از بهترین بازیکنان قاره آسیا بدل شود. مشکلات مجوز بازی در لیگ انگلیس باعث شد تا به صورت قرضی به باشگاه بلژیکی رویال سفر کند. وی در آنجا رکورد گلزنی را تغییر داد و به یکی از بهترین بازیکنان بدل شد. دانگ سرانجام در اواخر سال ۲۰۰۶ مجوز بازی در انگلیس را پیدا کرد و در دیدار مهم من‌یونایتد و چلسی نیز به میدان رفت.

اما طبق گفته فرگوسن، منچستریونایتد جای بازیکنانی فیزیکی و سرعتی بود و ستاره چینی نتوانست جای خود را در نیمکت فوق‌العاده شیاطین سرخ بدست آورد و مجبور شد به باشگاه چینی بازگردد. گرچه پس از ۲ سال دوباره به اروپا بازگشت اما هیچگاه نتوانست روند خود را پیدا کند و در سن ۳۱ سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

*نشات اکرم 

عراق با ستاره‌های چون اکرم به مقام قهرمانی جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۰۶ دست یافت. وی عنوان آقای گلی این رقابت را نیز از آن خود کرد و در صدد پیوستن به باشگاه منچسترسیتی قرار گرفت. این بازیکن نیز مجوز بازی در این لیگ را پیدا نکرد و این رویا به حقیقت نپیوست.

نشات اکرم عناونی زیادی را در عربستان، عراق و حتی جهان ( عنوان بهتر هافبک سال فیفا در سال ۲۰۰۷) به نام خود ثبت کرد ولی در سن ۳۰ سالگی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

*جاسم الهویدی 

در سن ۱۹ همراه با تیم ملی کویت به المپیک ۱۹۹۲ در بارسلونا رفت و توانست پس از ۱۱ سال با زدن ۶۰ گل به یکی از برترین بازیکنان فوتبال این کشور بدل شود.

در جام ملت‌های آسیا سال ۱۹۹۶، کویت با درخشش او توانست در یک نتیجه غیرمنتظره ژاپن، قهرمان گذشته را شکست دهد. کویت در آن رقابت در دیدار رده بندی مغلوب ایران شد و به مقام چهارمی دست یافت.

*هیدوتشی ناکاتا

ستاره ژاپنی، ۲ هفته پس از باخت ۴ بر یک ژاپن مقابل برزیل در جام جهانی ۲۰۰۶، در سن ۲۹ سالگی کفش‌هایش را آویخت تا آسیا یکی از بازیکنان بزرگ خود را به خاطرات بسپرد.

در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، ناکاتا از وجود یک ستاره در آسیا پرده برداشت. با اینکه سامورایی‌ها ۳ بازی خود را در این رقابت باختند اما راهی باز شد تا هیدوتشی به سری آ ایتالیا بپیوندد.

پس از یک سال و نیم درخشش در پروجای ایتالیا در ژانویه ۲۰۰۰ به رم پیوست تا به قهرمانی این تیم کمک کند. سال ۲۰۰۱ با رفتن به پارما یکی از بزرگترین انتقال‌های آسیا را رقم زد و در جام جهانی ۲۰۰۲ باعث شد تا تیم ملی ژاپن برای نخستین بار به مرحله حذفی صعود کند.

ناکاتا با درخشش خیره‌کننده خود معروف‌ترین بازیکن آسیا لقب گرفته است و سایت afc، او را قهرمان همیشگی آسیا می‌داند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا