شکار پرنده بهانه‌ای برای بدنام کردن فریدونکنار/ مسئولان بخوابید هتاکان بیدارند!

بصیرنیوز، بار دیگر فریدونکنار مورد بی‌مهری و حمله شدید رسانه‌ای در کشور قرار گرفته است، در حالیکه واقعیت آن چیزی نیست که نشان داده‌اند.

برخی از افراد سودجو و منفعت‌طلب که از سوی برخی افراد معلوم‌الحال هدایت می‌شوند با استفاده از حضور پرندگان در فریدونکنار برای زمستان‌گذری دوباره نوک پیکان را به سوی مردم و اهالی زحمتکش این شهرستان نشانه گرفته‌اند و به دنبال رسیدن به اهداف کثیف و شوم خود هستند.

این در حالی است که مردم فریدونکنار با در اختیار قرار دادن اراضی شالیزاری خود در ۲ فصل از سال، میزبان گروه‌های زیادی از این پرندگان بوده‌اند و به بهترین شیوه از آنها پذیرایی کرده‌اند.

برخی از رسانه‌های کشور و مازندران نیز از این فرصت نهایت بهره را برده‌اند تا برای تسویه حساب های شخصی چهره مردم شریف این شهرستان را خشن و چاقو به دست نشان دهند، رسانه‌هایی که برای دیده شدن خود و تسویه حساب شخصی با یکدیگر از فریدونکنار بسیار بد می‌نویسند و چهره بسیار زشتی از این شهرستان را نشان داده‌اند.

بر اساس این گزارش، شکار در فریدونکنار حدود ۴ قرن سابقه دارد و از فنون سنتی و قدیمی مردم این شهرستان محسوب می‌شود که از آن به عنوان یکی از راه‌های امرار معاش خود بهره‌می‌برند.

بسیاری از این کشاورزان در فریدونکنار و در نیمه دوم سال به منظور امرار معاش خود از این نعمت الهی بهره می‌برند، به طوری که با صید سنتی و فروش آن در بازار پرندگان بخشی از نیازهای مالی خود را برطرف کنند، البته باید توجه داشت که مردم این منطقه هرگز به فکر تجارت و صادرات این پرندگان نبودند و تنها در سطح محلی اقداماتی را انجام می‎دهند.

در این بین افراد سودجو نیز از این فرصت سوء‌استفاده می‌کنند و با شکار غیرمجاز به دنبال تخریب چهره فریدونکنار هستند در حالی که فقط مردم این منطقه حق صید دارند و خود این مردم نیز می‌دانند که صیدشان باید به صورت مجاز و سنتی باشد.

صید و صیادی بخشی از زندگی مردمان فریدونکنار از زمان‌های دور بود و امروز نیز این امر ادامه دارد، هر چند باید بین شکار با تفنگ و غیرمجاز با صیادی محلی و سنتی تفاوت قائل شد.

باید به این نکته نیز توجه کرد که صیادی محلی و بومی در تمام دنیا مرسوم است و بیشتر برای امرار معاش صورت می‌پذیرد و برای مردم این منطقه به نوعی شغل محسوب می‌شود، در شهرستانی که فاقد شهرک صنعتی است و بیکاری پس از فصل کشاورزی بی‌داد می‌کند صید محلی و سنتی می‌تواند بسیار راه‌گشا باشد.

نکته بعدی که بسیار مهم است و شاید کمتر به آن توجه شده این است که درنا و کاروانش همواره فریدونکنار را برای زمستان‌گذری خود انتخاب می‌کنند بنابراین اگر ناامنی و خطری آنها را در این شهرستان تهدید کند قطعا مسیر بعدی این پرندگان فریدونکنار نمی‌شود.

قطعا آنچه مشخص است فریدونکنار امن‌ترین منطقه برای حضور پرندگان مهاجر و کاروان درنای سیبری است و دولت باید به جای مبارزه با صیادان سنتی که به این وسیله امرار معاش می‌کنند با متخلفان و متجاوزان به حیات وحش و افرادی که به صورت عمدی قصد تخریب در چهره فریدونکنار و مردم شریف آن را دارند مقابله و برخورد کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا