خبری خوش برای کنکوری‌ها

به گزارش بصیرنیوز،

صد و سی و پنجمین جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: فعالیت‌های شورای تحول علوم انسانی از مصادیق بارز وحدت حوزه و دانشگاه است.

وی افزود: نخبگان حوزوی و دانشگاهی در این طرح عظیم و تجربه موفق توانستند با تعامل و همکاری یکدیگر نشان دهند که حوزه و دانشگاه به سوی یک هدف حرکت می‌کنند.

سپس سید حمید طالب‌زاده، دبیر شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گزارشی از اقدامات انجام‌شده پیرامون نظرات ارائه‌شده در جلسه گذشته در مورد برنامه درسی و سرفصل‌های آموزشی رشته علوم ارتباطات ارائه کرد.

دستور نخست جلسه ۱۴۵ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، ادامه بررسی برنامه درسی و سرفصل‌های آموزشی رشته علوم ارتباطات بود که دکتر فرقانی به تشریح ابعاد مختلف این برنامه درسی پرداخت.

رئیس کارگروه ارتباطات اجتماعی گفت: در بررسی موضوع باید توجه شود که سرفصل این رشته با توجه به همه نظرات تدوین و ویرایش شده است.

پس از سخنان فرقانی، حداد عادل هم طی سخنانی گفت: رویه شورا بازنگری سرفصل‌ها و برنامه‌ها نیست بلکه در سطحی عمیق‌تر انجام می‌شود.

وی افزود: عموم سرفصل‌های و برنامه‌های رشته‌های علوم انسانی بیش از دو دهه است که هیچ تغییر و تحولی نداشته‌اند.

سپس برخی از ویژگی‌های این سرفصل‌ها به شرح ذیل مطرح و توسط رئیس کارگروه ارتباطات اجتماعی تشریح شد: خودداری از ورود بیش از حد به مباحث فنی و توجه بیشتر به مسائل نظری و بنیادین، در نظر گرفتن مباحث جدید مانند نقش رسانه‌ها در جهانی شدن، طرح مباحث انتقادی، طرح مباحث هستی‌شناسی و معرفت‌شناسی در نظریات جدید علوم ارتباطات، نقش مؤثر ارتباطات و رسانه در شکل‌دهی به تلقی جامعه از مفاهیم نظری از جمله این سرفصل‌ها بود.

حداد عادل هم در این زمینه طی سخنانی گفت: نوعی سردرگمی و اعوجاج در فضای رسانه در جامعه ملاحظه می‌شود که باید ساماندهی شود.

وی افزود: فضای مجازی نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی افکار عمومی و به ویژه جوانان دارد و باید این فضا پالایش شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اگر این روند ادامه پیدا کند، آینده‌ای مبهم در پیش رو داریم.

رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی با اشاره به لزوم کاربردی بودن سرفصل‌ها گفت: در عین توجه به مباحث نظری با مهارت‌آموزی هم مورد توجه باشد، به همین دلیل باید در تدوین این سرفصل و برنامه نهایت دقت به عمل آید.

دستور بعدی جلسه ۱۴۵ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی گزارش سازمان سنجش آموزش کشور پیرامون آمار و اطلاعات آزمون سراسری ۱۳۹۶ بود که در این گزارش اعلام شد، ۱۱۴۶۷۳۸ نفر به عنوان داوطلب در این آزمون شرکت کرده‌اند.

در ادامه این گزارش با اشاره به برخی از سهمیه‌های تحصیلی اعلام شد بیش از ۱۰۰ سهمیه در آزمون سراسری اعمال می‌شود که این سهمیه‌ها بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال می‌شوند.
در بخش مربوط به سهمیه‌های اعمال‌شده در آزمون سراسری با تشریح برخی از سهمیه‌های قانونی که در آزمون سال ۱۳۹۶ در نظر گرفته‌شده بر لزوم بازنگری در قوانین و مقررات در این زمینه نیز تأکید شد.

در بخش مربوط به آمار تفکیکی شرکت‌کنندگان نیز اعلام رشته علوم ریاضی وقتی ۱۵۵۸۶۸ نفر و بیش از ۱۳ درصد، تجربی ۵۹۳۹۹ نفر و بیش از ۵۰درصد، علوم انسانی ۲۱۲۱۷۵ نفر و بیش از ۱۸درصد، هنر ۶۴۳۴۶ نفر و بیش از ۵ درصد و زبان خارجی ۱۲۱۹۵۲ نفر و بیش از ۱۰ درصد را به خود اختصاص داده‌اند.

در بخش مربوط به سهمیه‌های اعمال‌شده در آزمون سراسری با تشریح برخی از سهمیه‌های قانونی که در آزمون سال ۱۳۹۶ در نظر گرفته‌شده بر لزوم بازنگری در قوانین و مقررات در این زمینه نیز تأکید شد.

در ادامه گزارش سازمان سنجش آموزش کشور پیرامون آزمون سراسری ۱۳۹۶ با اشاره به جذابیت برخی رشته‌ها، فشار و ایجادشده بر اثر این جذابیت و تأثیر منفی آن در مدیریت و برنامه‌ریزی تحصیلی از اهم مشکلات دانشگاه‌ها عنوان شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا