این فرصت طلایی را از دست ندهیم

بصیر، از ابتدای سال آبی تا امروز میزان بارش کشور از متوسط درازمدت ۷ درصد و از متوسط بارش‌های سال گذشته ۴ درصد کمتر بود (وزیر نیرو). البته این میزان در استان‌ها و شهرهای ایران متفاوت گزارش می‌شود.

 
 

صرف نظر از استان های شمالی که صدرنشین جدول بارندگی هستند، ایلام، هرمزگان و حتی سیستان و کرمان هم بارش های خوبی داشتند.

خوشبختانه متر و معیار هم دست ما نیست که یک وقت شائبه جوسازی به ما بچسبد. سازمان هواشناسی آمار داده و سفت و سخت پای آن ایستاده است.

در این میان اما خطر کم آبی بیش از همه استان های پرجمعیت تهران، اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی را تهدید می کند.

شاید اگر بگوییم استان تهران به تنهایی بیش از نیمی از آب کشور را می بلعد، سخنی به گزاف نگفته ایم.

نوش جان تهرانی ها! ولی نمی گویید این میزان آبی که مصرف می شود، از کجا باید تامین شود. به گواه وزارت نیرو پنج سدی که آب استان تهران را تامین می کنند، امسال ۳۴ درصد کمتر از سال گذشته آب دارند.

منظور ما سدهای کرج، لتیان، طالقان، لار و سیاه بیشه است. حالا وزیر نیرو به هر​دلیل از جیره بندی آب چیزی نمی گویند ولی این دلیل نمی شود که از کنترل و صرفه جویی مصرف آب حرف نزنیم.

موضوعی که حمید چیت چیان در نشست شورای مدیران آب وزارت نیرو بر آن تاکید داشت. به گفته این مقام مسئول، فعالیت های فرهنگی و تبلیغی صرفه جویی در مصرف آب باید با توجه به بحران جدی کمبود آب در کشور پررنگ تر شود.

روابط عمومی سازمان های مرتبط باید موضوع بحران آب را ماموریت اصلی خود بدانند و همزمان با حجم گسترده فعالیت های تبلیغی و فرهنگی، مدیریت مصرف آب به باور عمومی جامعه تبدیل شود. از یاد نبریم؛ اکنون روزهای طلایی چاره جویی بحران آب را سپری می کنیم زیرا هنوز به پیک مصرف آب در تابستان نرسیدیم و اگر این روزها را از دست بدهیم، ممکن است امکان جبران وجود نداشته باشد.

واقعیت این که موضوع تنش آبی بویژه در شهرهای بزرگ ایران همواره یک مساله جدی بوده و امسال هم به دلیل شرایط خاص و بحرانی جوی باید به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.

خوشبختانه مجموعه وزارتخانه نیرو از ماه ها پیش کمیته ای در این خصوص پیش بینی کرده و بحران آب کشور را با جدیت پیگیری می کند.

بدون تردید تحقق این امر مهم جز با اطلاع رسانی درست و همکاری تمام آحاد مردم عملی نمی شود.

امیدواریم در سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی و با بهره گیری از رهنمودهای مسئولان شاهد چاره جویی اساسی برای معضل آب در کشور و جا افتادن فرهنگ مصرف بهینه آب باشیم.

 

صدخبر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا