رابطه شکلات و سکته مغزی
به گزارش بصیر، شکلات ممکن است برای لاغری، چندان مناسب نباشد ولی تحقیقات در سالهای گذشته نشان میدهد که ممکن است بتواند از سکته مغزی جلوگیری کند.بر اساس تحقیقی که روی بیش از ۳۷هزار مرد سوئدی انجام گرفته، کسانی که بیشتر از همه شکلات میخورند، کمتر از همه در معرض خطر سکته قرار دارند.
همچنین وضعیت جسمیو سلامتی آنها طی یک دهه مورد بررسی قرار گرفته است. آنها به نسبت میزان شکلاتی که به طور میانگین در هفته مصرف میکردند، به چهار دسته تقسیم شدند. گروه پایین، به صورت میانگین هیچ شکلاتی در هفته نمیخوردند و بالاترین گروه، ۶۳ گرم شکلات در هفته مصرف میکردند که اندکی بیش از یک تخته شکلات است.
مقایسه این دو گروه نشان داد که کسانی که در بالاترین گروه قرار دارند و بیش از بقیه شکلات میخورند، ۱۷ درصد کمتر در معرض احتمال سکته مغزی هستند. نتایج این تحقیق در نشریه نورولوژی منتشر شده است.
پروفسور سوزانا لارسون، یکی از محققان از موسسه کارولینسکا در سوئد، گفت: «تاثیر مثبت مصرف شکلات در کاهش خطر سکته ممکن است به فلاوونوید موجود در شکلات مربوط باشد.» «به نظر میرسد که فلاوونوید به دلیل ویژگیهای آنتی اکسیدان، ضد لخته شدن، و ضد التهابی، در برابر بیماریهای قلبی عروقی به شکل دفاعی عمل میکند.»
او افزود: «همچنین فلاوونوید موجود در شکلات ممکن است کلسترول بد را در خون کم کند و فشار خون را نیز کاهش دهد.»
دکتر کلیر والتون، از انجمن سکته گفت: «تحقیقات قبلی نشان داده است که خوردن شکلات سیاه ممکن است باعث کاهش سکته قلبی شود؛ البته اگر به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل و سلامت، مصرف شود.» اما این تحقیق میگوید که خوردن متعادل انواع دیگر شکلات، مثل شکلات شیری هم ممکن است برای مردان مفید باشد.
دکتر کلیر والتون در عین حال گفت: با این حال، تحقیق بسیار بیشتری در این زمینه لازم است و این نتایج نباید دستاویز مردان شود تا شکلات را به چشم جایگزینی برای ورزش یا یک رژیم غذایی سالم ببینند و آن را عامل کاهش احتمال خطر سکته مغزی بدانند. محققان نسبت به قند و چربی زیاد در شکلات هشدار داده اند.