تلاش جدید برای جابجا کردن خط قرمزهای اعتقادی/قبح شکنی تکخوانی زنان در تماشاخانه ایرانشهر

بصیر، حواشی مربوط به بحث آوازخوانی بانوان برای مردان نامحرم در حالی ادامه دارد که اخیرا ورود فقها به قضیه نیز باعث نوعی روشنگری برای مخاطبان شده است. تقریبا تمامی فقها متفق القول بر این امر تاکید کرده اند که آوازخوانی زنان برای مردان نامحرم مفسده برانگیز است و باید از آن جلوگیری شود.

در همین شرایط اتفاقی در اختتامیه جشنواره تصویرسال رخ داده که واقعا اسفناک است؛ مساله اینجاست که در جمعه شب گذشته و اختتامیه تصویرسال حضور که به صورت مختلط در سالن حضور داشتند شاهد تک خوانی یک زن بودند!
این تک خوانی هرچند از سوی حاضران در سالن هم مخالفانی را به همراه داشت تا پایان ادامه یافت و هیچ کدام از برگزارکنندگان مراسم کوچکترین عذرخواهی به این واسطه از مخاطبان به عمل نیاورد.
حال اینکه عمل خلاف عرف و مفسده برانگیز در زمانی مقارن با ایام عزاداری حضرت فاطمه(س) بزرگ بانوی اسلام صورت گیرد گناه را دوچندان می کند.
این گونه اقدامات که بی بروبرگرد زیر پا گذاشتن عقاید مذهبی مردمان است در دراز مدت به دلگیری شهروندان از سیستم فرهنگی کشور می انجامد. این یک واقعیت است که مردمان کشور ما مردمانی مسلمان هستند که برای استقرار حکومتی که به شعائر مذهبی آنها احترام بگذارد تعداد بی شماری شهید، جانباز و مفقودالاثر دادند حالا اینکه در جشنی که مرتبط است با یکی از چهره های سیاسی اصلاح طلب این گونه حریم ها زیرپا گذاشته شود جای بخشش ندارد.
قبل از هر کس دیگر این مسئول تماشاخانه ایرانشهر است که باید پاسخگوی چنین توهینی باشد. مجید سرسنگی مدیر تماشاخانه ایرانشهر که در گپ و گفتهای مختلف خود مرتب بر حفظ شعائر اسلامی در تماشاخانه ایرانشهر تاکید کرده باید پاسخگوی این باشد که چطور است در شب عزاداری فاطمیه باید چنین هتک حرمتی در مجموعه ذیربطش صورت گیرد.
ریشه این حرمت شکنیها کجاست؟
حرمت شکنیهای مربوط به حیطه موسیقی در حالی رخ می دهد که چندی قبل هم آلبومی با تک خوانی یک زن به بازار موسیقی عرضه شده بود و تنها واکنش وزارت ارشاد در برابر این انتشار، تغییر تصویر روی جلد آلبوم بود.
مدتی بعد هم ماجرای کنسرت یک گروه راک به نام پیکلاویه با حضور یک خواننده زن پیش آمد که البته اعتراضات رسانه ها باعث به تعلیق افتادن این کنسرت شد.
البته این گونه تعلیق ها اعتراضات معدودی از رسانه های جریان خاص را که سعی دارند با طبیعی جلوه دادن تک خوانی زنان اسباب اباحه گری در عرصه فرهنگ را موجب شوند با این حال بخش عمده رسانه های انقلابی و ارزشی در برابر این روند ایستادگی کرده اند و همین باعث شده است که وزارت ارشاد روزهای پردغدغه ای را پشت سر گذارد.
سنجش آستانه تحمل مردم انقلابی؟
به نظر می رسد در پشت پرده این حرمت شکنی ها گروهی باشند که در حال آزمون و خطا برای سنجش آستانه تحمل مردمان انقلابی ایران هستند. آنها سعی میکنند آرام و آرام و با حرکتهای منقطع هم ببینند زیرپا گذاشتن اله مانهای اعتقادی جامعه چقدر شهروندان را به واکنش وامیدارد و هم اینکه به این روش به خیال خود خط قرمزها را بالاتر ببرد.
دقیقا برای همین است که می بینیم وزیر ارشادمان نه تنها در مجلس تکخوانی یک خواننده زن حضور می یابد که در بیاناتی ساختارشکنانه از این می گوید که آوازخوانی زنان ایرادی هم ندارد! از آن طرف آوازخوانی یکی دو خواننده زن در جشنواره موسیقی فجر تسهیل می شود و در نهایت نیز در ایام فاطمیه یک خواننده زن و یک بازیگر زن سینما در خانه هنرمندان به آوازخوانی می پردازند!
ای کاش ارشاد قاطعیت داشت…
 شکی نباید داشت که اگر وزارت ارشاد در برخورد با این پدیده قاطعیت به خرج می داد و وزیر ارشادش با بیانات دوپهلو درباره خوانندگی زنان، آب به آسیاب رسانه های معاند نمی ریخت این را شاهد نبودیم که در نهایت وقاحت در خانه هنرمندانی که امورش منطبق با سیاستهای ارشاد پیش می رود این قدر راحت از خوانندگان زن دعوت شود که روی سن رفته و آواز بخوانند. اگر وزارت ارشاد ما قاطعیت لازم در برخورد با همان اولین مجالس آوازخوانی زنان را داشت امروز شاهد این بی حرمتی نبودیم.
انتظار اصلی قاطبه مردم مسلمان
این انتظار اصلی مردمان مسلمان ایران از وزارت ارشاد کشوری اسلامی است که بیش از پیش برای حفظ شئونات اسلامی ارزش قائل شود. اگر این اتفاق نیفتد مطمئنا در درازمدت اثرات سوء فرهنگی برجای خواهد گذشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا