مشاوره پيش از ازدواج علاج واقعه است

به گزارش بصیر به نقل از سلامت نیوز ،رییس انجمن مشاوره ایران می‌گوید: تمایل به ازدواج بویژه در پسران کم شده است و روابط خارج از خانواده یکی از چالش‌هاي این مسیر است. حضور ماهواره نيز موجب تخریب خانواده‌ها شده است. به طوری که بررسی‌ها نشان می‌دهند برخی افراد تمایل به همزیستی بدون ازدواج شرعي و قانوني دارند.شکوه نوابی‌نژاد بیان می‌کند: این نوع زندگي با ارزش‌های اعتقادی ما مغایرت دارد و اگر دلسوزی مسئولان و مردم نباشد روند نگران کننده‌ای را در آينده اي نزديك شاهد خواهیم بود. به گفته وي ذهنیت نادرست برخی جوانان نسبت به ازدواج نشأت گرفته از ازدواج‌های ناموفق دیگران است، اما مشاوره پیش از ازدواج علاج واقعه است.

کاهش ۱۰۰درصدی طلاق با مشاوره پیش از ازدواج
اگر افراد به خوبی شریک زندگی خود را انتخاب کنند می‌توانند تا پایان عمر با یکدیگر زندگی ایده‌آلی داشته باشند این موضوع نیازمند مشورت گرفتن از افراد ذی صلاح است.یک آسيب شناس در گفت‌وگو با «حمایت» مشاوره پیش از ازدواج را صد در صد در کاهش طلاق موثر می‌داند و در این زمینه توضیح می‌دهد: مشاوره به عنوان یکی از ابزارهای موفقیت در کار و زندگی افراد است و این موضوع در دین مبین اسلام نیز مورد تاکید قرار گرفته است.مجید ابهری درباره مخالفت برخی خانواده‌ها با ازدواج‌هایی که به صلاح فرزندانشان نیست ، می‌گوید: گاهی فرزندان به دلایل مختلف بر ازدواجی اصرار دارند که این موضوع گاهی از نبود تفاهم فرهنگی میان فرزندان و والدین است که موجب اختلاف در معیارهای ازدواج می‌شود. وی با بیان اینکه مشاوره قبل از ازدواج باید به عنوان اصلی مهم مورد توجه قرار گیرد، تاکید می‌کند: باید با فرهنگ‌سازی به گونه‌ای رفتار کنیم که مشاوره جزو جدایی ناپذیر از فرهنگ ما شود.

هزینه‌های سنگین مشاوره تعدیل شود
اما نکته مهم دیگری که ابهری به آن اشاره دارد هزینه‌های سنگین مشاوره است به طوری که گاهی تامين اين هزينه ها از عهده جوانان برنمي‌آيد. ابهري با اشاره به اين موضوع مي‌گويد:‌ باید بیمه‌ها با پوشش خدمات مشاوره‌ای در زمينه کاهش هزينه هاي مشاوره به مردم خدمت‌رساني كنند.

 

به گفته این آسيب شناس مشکل دیگری که بر سر راه مشاوره وجود دارد، مشخص نبودن تکلیف مشاوره است زیرا برخی مراکز زیر نظر سازمان مشاوره هستند و تعدادی دیگر نیز در قالب موسسات مختلف از سازمان‌های دیگر مجوز می‌گیرند که همین موضوع سردرگمی زیادی ایجاد کرده است.

 

ابهری اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج را مانند آزمایش‌های قبل از ازدواج موضوعی مهم می‌داند و می‌گوید: اگر این طرح به تصویب مجلس برسد می‌تواند کمک بزرگی به زندگی افراد و كم كردن تعداد طلاق در جامعه و از هم پاشيدگي خانواده ها باشد. در این میان قوه قضاییه نيز نقش مهمی دارد به طوری که می‌تواند از ثبت ازدواج‌هایی که برگه مشاوره ندارند جلوگیری کند.

 

رابطه آموزش مهارت زندگی و کاهش طلاق
ابهری نقش آموزش مهارت‌های زندگی را نيز بسیار مهم عنوان می‌کند و می‌گوید: بسیاری از طلاق‌ها به دلیل بي اطلاعي از مهارت‌های زندگی است زیرا دختر و پسری که زندگی خود را تازه آغاز می‌کنند با بسیاری از مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند كه اگر توانايي مهار مشكلات را نداشته باشند با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

 

ابهری معتقد است که نقش مشاور در اين ميان بسیار مهم است بنابراین باید فردي كه عهده‌دار انجام مشاوره است بايد سابقه تجربی و علمی داشته باشد و در اين ميان افرادی که متاهل هستند می‌توانند کمک بیشتری به رفع مشکلات زوج‌هاي جوان بکنند.

 

وی نقش ازدواج‌های بهنگام را بسیار مهم ارزیابی می‌كند و در این باره توضیح می‌دهد: نمی‌توان سن خاصی را برای ازدواج تعیین کرد، بنابراین اگر ازدواج‌ها بهنگام و زیر پوشش خانواده‌ها صورت گیرند به سلامت جوانان و جامعه می‌انجامد.ابهري تاكيد مي‌كند: اکثر زوج ها متوجه نیستند که کلاس های آموزشی قبل از ازدواج می‌توانند تا حد بسیار زیادی از احتمال طلاق بکاهند، همچنين شرکت در این قبیل کلاس های مشاوره می تواند از استرس های شایع زمان قبل از ازدواج نیز بکاهد. به گفته اين آسيب شناس حدود یک سال پیش از ازدواج و یا حتی ۶ ماه قبل از آن فرصت بسیار مناسبی است که زوجين به مراکز مربوطه مراجعه و در کلاس ها و دوره های آموزشی آمادگی برای ازدواج شرکت کنند. زیرا در این زمان میزان استرس و عادات منفی در پایین ترین حد خود قرار دارد و می توان از همان لحظه الگوهای ارتباطی را برقرار و محقق ساخت. این دوران زمانی است که مشکلات خیلی راحت تر به نظر می آیند و قابل رفع هستند.

 

ابهري مي گويد: افرادی که در خانواده های طلاق به دنیا آمده اند و یا شاهد زندگی ناموفق والدین‌شان بوده اند، ممکن است خواهان انتظارات غیر واقعی و غیر منطقی از زندگی زناشویی خود باشند که همین موضوع باعث می شود در زندگی مشترک خود به موفقیت دست پیدا نکنند. پس آمادگی های پیش از ازدواج به عنوان یک مولفه مصون کننده عمل می کنند و فرد را قادر مي‌سازند که قابلیت هایش را ارتقا بخشند و به فرد کمک می کنند که راحت تر بتواند از عهده مقابله با مشکلات بالقوه بر آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا