نجات شهرها و روستاهای خوزستان از سیلابی عظیم

بصیر، علی‌اکبر غلامرضایی قائم‌مقام اجرایی سد گتوند علیا، با اشاره به بارندگی چند روز اخیر در استان خوزستان اظهار داشت: در روز یکشنبه (دوم فروردین‌ماه ۹۴)‌ باران رحمت الهی آن چنان باریدن گرفت که طی ۲۴ ساعت حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب معادل حجم کل مخزن سد امیرکبیر کرج، وارد مخزن سد «گتوند علیا» شد.

وی تاکید کرد: دبی لحظه‌ای آب ورودی به دریاچه سد حدود ۶ هزار مترمکعب بر ثانیه بود که اگر این سیلاب عظیم و کم‌سابقه توسط سد «گتوند‌ علیا» مهار نمی‌شد، قطعاً خسارات سنگینی به شهرها، روستاها و مزارع کشاورزی در استان خوزستان از جمله ویژه اهواز وارد می‌شد. خوشبختانه این سد توانست یکی از اهداف اصلی خود که «مهار سیلاب‌ها» است، به‌خوبی عمل کند.

پروژه سد و نیروگاه «گتوند علیا» یکی از ده‌ها پروژه منحصر به‌فرد و بزرگ ایران است. این سد در کیلومتر ۳۸۲٫۵ از مصب رودخانه کارون احداث شده و با ارتفاع ۱۸۲ متر بلندترین سد خاکی ایران است و با بهره‌برداری از آن سالیانه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد متر مکعب آب رودخانه کارون مدیریت می‌شود.

عملیات اجرایی سد گتوند با هدف تولید بخشی از انرژی برق مورد نیاز کشور و تأمین و تنظیم آب شرب و کشاورزی از سال ۱۳۷۶ آغاز شد و ۱۸ سال طول کشید که با هزینه‌ای نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان به پایان رسید.

در مجموع می‌توان تولید انرژی برق‌آبی به میزان ۴۵۰۰ گیگاوات ساعت در سال،کنترل سیلاب‌های فصلی رودخانه کارون و آب‌های خروجی از سد‌های بالا دست، تنظیم آب کشاورزی پائین‌دست و ایجاد جاذبه‌های گردشگری را از اهداف اجرای این پروژه عنوان کرد.

بلاغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا