بدهی دولت بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان است

بصیر ،علی طیب‌نیا، با تاکید بر اینکه مطالب مطرح شده از سوی حاضران در جلسه حاکی از شناخت عمیق نسبت به مسائل جامعه و مشکلات و موانع موجود در مسیر بخش خصوصی بوده است، گفت: واقعیت این است که به لحاظ فضای کسب و کار با مشکلات بسیار زیادی مواجه بوده و هستیم، این مشکل زمینه فعالیت برای بخش خصوصی را محدود کرده بنابراین اگر طالب دست‌یابی به رشد اقتصادی بالا هستیم باید در این مسیر گام برداریم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور بسیار پیچیده است، بخش اقتصادی را مبتلا به بیماری‌های مزمن دانست و با تاکید بر اینکه سیاست‌های نادرست گذشته و اعمال تحریم‌های ظالمانه، شرایط را بسیار دشوار کرده است، گفت: نباید انتظار داشت تمام مشکلات یک شبه حل شود.

طیب‌نیا دولت متکی به درآمدهای سهل‌الوصول نفتی را دولتی فربه، تنبل و کودن دانست و یکی از الزامات را چابک، فعال و هوشمندکردن این دولت عنوان و اضافه کرد: چنین دولتی در حوزه عمل بخش خصوصی دخالت و عرصه را برای فعالان این بخش محدود و وظایف ذاتی خود را فراموش می‌کند.

وی حضور دولت در فعالیت‌های اقتصادی به‌عنوان رقیب بخش خصوصی را یک معضل دانست و با تاکید براینکه دولت در رفتار اقتصادی خود با ناکارآمدی‌هایی روبرو است و همین باعث شده بهره‌وری و رشد اقتصادی محدود از طریق منابع نفتی کسب شود، گفت: برای دست‌یابی به رشد اقتصادی بالا که جایگاه ایران را بهبود ببخشد، برای آنکه با فقر و ناداری مقابله و زندگی شرافتمندانه‌ای برای مردم تامین کنیم، چاره‌ای جز واگذاری اقتصاد به مردم نداریم، دولت باید خود را محدود کرده و به سیاست‌گذاری و نظارت بپردازد.

طیب‌نیا با انتقاد به شیوه حرکت در مسیر کوچک شدن دولت و اصلاح رفتارهای اقتصادی دولت در گذشته، گفت: تجربه جهانی نشان داده کشورهای موفق هستند که توانسته‌اند محیط کسب و کار مناسب برای فعالیت مردم و بخش خصوصی فراهم کنند.

وی همچنین با اشاره به اجرایی شدن اصلاحاتی در بخش‌های مختلف مدیریت اقتصادی کشور، اجرایی شدن سیستم یکپارچه گمرکی، طرح جامع مالیاتی و دیگر برنامه‌های اجرا شده در وزارت اقتصاد را در همین راستا ارزیابی کرد.

طیب‌نیا با بیان اینکه اصلاح سیستم مالیاتی از ضرورت‌ها به‌شمار می‌رود، گفت: یکی از مهمترین گام‌ها قطع ارتباط ماموران مالیاتی با مشتریان است که با ایجاد یک سیستم جامع امکان پذیر خواهد بود.

طیب‌نیا همچنین گفت: نظام بانکی کشور خودش بیمار و دچار مشکلات عدیده‌ای است، کمبود سرمایه، بدهی‌های مفصل دولت، که رقم آن بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان است و معوقات بانکی،‌ بخشی از این مشکلات را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از بدهکاران بزرگ بانکی و دارایی‌های مازاد بانک‌ها نیز از دیگر مشکلات این بخش به‌شمار می‌رود، یکی از برنامه‌های مهم دولت را تامین نقدینگی مناسب برای بانک‌ها از محل افزایش درآمدهای حاصل از فروش نفت عنوان و تاکید کرد که به ازای هر میزان افزایش نقدینگی در بانک‌ها، ۱۲ برابر توان پرداخت تسهیلات ایجاد می‌شود.

آخرین نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا